Egészségügy

2022.06.23. 16:42

Zavartalan a Békés megyei gyermekek gyógyítása

Több ellenzéki portál arról írt, hogy a Békés Megyei Központi Kórház gyermek intenzív osztálya 11 napra bezár klímaszerelés miatt, ezen időszakban pedig a szegedi vagy a kecskeméti kórházban látják el az intenzív terápiát igénylő kis pácienseket. Az intézménytől megtudtuk: az ellátásra szoruló gyerekek most sem szenvednek semmilyen hátrányt.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A megyei kórház vezetősége megkeresésünkre elmondta, csupán a szokásos, éves klímatisztítás esedékes gyulai gyermek intenzív osztályukon, amelynek két része van. Az egyiken a koraszülötteket és újszülötteket, a másikon pedig a nagyobb gyermekeket látják el. A higiénikus és biztonságos kórházi ellátáshoz szükséges karbantartás idején a korábbi évekhez hasonlóan néhány napig a gyermek intenzívrészleg egyik részét helyezik át a másikra, hogy a páciensek zavartalanul gyógyulhassanak a szerelés időszakában is, majd fordítva. 

Az osztály tehát nem lesz kiürítve, csupán házon belül mozgatják a kis betegeket. Ugyanakkor, amennyiben a karbantartás idején még nem bent fekvő gyermek kerül olyan állapotba, hogy intenzív osztályos ellátást igényel, úgy a mentőszolgálat a beteget a kecskeméti vagy a szegedi gyermek intenzívre szállítja. 

Kiemelték, erre engedéllyel rendelkeznek, és ahogy feljebb is említik,a karbantartás egy megszokott, rutin eljárás náluk, ami minden évben ugyanígy történik, problémamentesen. Az ellátásra szoruló gyermekek pedig nem szenvednek semmilyen hátrányt a klímaszerelés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában