Érzékenyítés

2022.06.03. 12:47

Vakok kiállításán jártak a gyerekek Békéscsabán

Állatfigurák, üveggravírozott képek, szőnyegek tekinthetők meg többek között a megyei könyvtárban, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének mostani kiállításán, amelyet pénteken megnéztek a Kazinczy Ferenc általános iskola negyedik osztályos tanulói.

Nagy sikert arattak a diákok körében az állatfigurák /A szerző felvétele/

Ádász István, az egyesület elnöke elmondta, fontos az érzékenyítés, a szemléletformálás, hogy bemutathassák a mindennapi életüket. Úgy véli, az alkotásokat látva a gyerekek elgondolkoztak azon, hogy miként, milyen küzdelmek árán készülhettek a művek.

Molnár Ildikó és Tóthné Nyerges Éva tanítók elmondták, a fiatalok korábban jártak az egyesület Luther utcai székházában, szintén egy programon, így kézenfekvő volt, hogy megnézik ezt a tárlatot is. A kicsiknek érdekes volt, hogy látássérültek készítették az alkotásokat, például a nagy gondosságot igénylő csipkéket, horgolásokat. Úgy vélik, átérezhették a diákok, hogy ők milyen szerencsések, és elfogadóbbá, nyitottabbakká, segítőkészebbé válnak azokkal szemben, akik valamilyen hátránnyal élik a mindennapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában