Egészségügy

2022.06.08. 17:03

Továbbképző kardiológiai előadást tartottak Gyulán

A Pándy Kálmán Tagkórház kardiológiai osztálya, illetve az invazív kardiológiai részlege továbbképző előadást szervezett Elektrofiziológiai modern ablációs kezelések 2022 címmel szerdán, a Vigadóban.

V. E.

/Fotó: BMH/

Az eseményen dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa köszöntötte elsőként a jelenlévőket. Bejelentette, hogy dr. Márk László nyugállományba vonulását követően új vezető, dr. Thury Attila PhD. irányításával működik tovább június 1-től a gyulai kardiológiai osztály, amelynek munkacsoportja három szakorvossal is bővült. Hangsúlyozta, az orvoslétszám növekedése magában hordozza a szakmai kínálat szélesedését és ezzel a betegellátás színvonalának javítását.

Dr. Thury Attila kifejtette, nagy megtiszteltetés számára, hogy dr. Katona Andrástól és dr. Márk László professzortól átvehette az osztályt. Hozzátette, egy jól működő részleg vezetője lett, nagyszerű kollégákkal. A kardiovaszkuláris betegségek kezelésének azonban mindig bővülnek a lehetőségei, melyek kapcsán a fejlődésre törekszik pozíciójában. Az előadás kapcsán elmondta, gyakran felmerülnek kérdések betegektől a szívritmus zavarokról, ezért fontos, hogy arról minél többet tudjanak a szakorvosok.

Dr. Sághy László egyetemi adjunktus, a Szegedi az SZTE Belgyógyászati Klinika Elektrofiziológiai Részlegének vezetője hangsúlyozta, filozófiájuk mindig az, hogy kollégáikkal együtt munkálkodjanak a kardiológiai ellátás tökéletesítésén. Erre jó alkalmat ad egy ilyen előadás, amin ráadásul a gyulai kardiológiai szakemberekkel közösen vehetnek részt, akikkel együttműködésük immár két évtizedre nyúlik vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában