Matematika

2022.06.09. 17:06

Óvónőknek, tanítóknak szerveztek matematikai konferenciát Békéscsabán

A matematika, az óvoda és az iskola közötti átmenet került a középpontba azon az önkormányzat és a tankerületi központ által közösen, óvodapedagógusok és tanítók számára szervezett szakmai tanácskozáson, amelynek csütörtökön a városháza díszterme adott otthont.

L. B.

Varga Tamás /A szerző felvételei/

Varga Tamás alpolgármester kiemelte, a konferenciával egy hagyomány folytatódik, és fontosnak nevezett minden olyan kezdeményezést, amely újszerűt, inspirálót tud nyújtani. Kiemelte, a matematika a mindennapok része, az a kicsik gondolkodásának fejlődését jelenti, és a tudást játékos formában szükséges megalapozni.

A rendezvény szakmai koordinátora, a Lencsési Óvoda igazgatója, dr. Erdeiné Gergely Emőke lényegesnek mondta, hogy a matematikát megszerettessék a gyermekekkel. Hangsúlyozta: a matematika előkerül a játékok során, akkor, amikor összehasonlítanak, hogy melyik a több és a kevesebb, akkor, amikor meghatározzák, hogy melyik van felül vagy alul.

Dr. Erdeiné Gergely Emőke

A konferencián előadást tartott dr. Vida Gergő, a Soproni Egyetem adjunktusa, valamint Kissné dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem docense, aki azt a kérdést tette fel, hogy játék-e a matematika.

Hírportálunknak kiemelte: sokan nem is sejtik, de a matematika ott van a hétköznapokban, a növényekben és az épületekben egyaránt, de az óvodában is, például a piacos játék közben. Alapelvnek mondta, hogy nem direkt módon kell tanítani a kicsiket, hanem játékos formában, az életen keresztül, élményközpontú aktivitások alkalmával. A játék elősegíti azt, hogy a gyermekek megszeressék a matematikát, és a későbbi tanulmányaik során előkerülnek majd a korábban szerzett tapasztalatok és élmények, amelyek így aztán tudásként hasznosulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában