Ballagás

2022.06.18. 15:20

Nagylelkű támogatók jutalmazták a sok tehetséges diákot Orosházán

A Táncsics gimnázium tanévzáró ünnepségét pénteken rendezték meg, ahol megjelentek az iskola egykori vezetői, tanárai, volt táncsicsos diákok. Az iskola életében meghatározó szerepet játszik a Vinculum Egyesület Öregdiák Baráti Kör, s immár hagyomány, hogy a tanévzárón dr. Kaáli-Nagy Gézát is köszöntik, az intézmény legnagyobb mecénását.

Cs. I.

A zárszámadás, a teljesítmények értékelése során 25 fajta díjat adtak át a fiataloknak és tanáraiknak

Fotó: Gubis Mariann

Dr. Blahó János igazgató örömének adott hangot, hogy az öregdiák baráti kör fiatal nemzedéke is támogatja az ifjú tehetségeket és a felkészítő tanárokat.

 

– Az iskola olyan hely, ami térben és időben összekapcsolja a generációkat, részt vesz a város életében. Az iskolának fontos társadalmi küldetése van, hozzájárul a hatékony gazdasági növekedéshez. Ebből következik az iskolának a közhaszna is. A jelenlévő generáció megnyugtat a jövőt érintően: látom a versenyteljesítményüket, felkészültségüket, lelkiségüket. A XXI. század kihívásaira a válaszokat már ők adják meg – fogalmazott a nyugdíjba vonuló igazgató tanévzáró beszédében. Megköszönte az igazgatóként eltöltött 26 éve alatt a szülőknek, a tanítványoknak, a kollégáinak a támogató légkört, amelyben vezetőként, boldog igazgatóként dolgozhatott.

– Az iskola sikere a tanítványok sikeressége. Ez a mai nap erről is szól – ezekkel a gondolatokkal zárta be az idei tanévet dr. Blahó János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában