Magyar Falu Program

2022.05.17. 21:00

Kisbuszt vásárolnak, új út épül a geszti kastélyig

Több tízmillió forintot nyert el újabb fejlesztésekre az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében – ismertette Brandt Krisztián polgármester, majd sorolta, hogy miket tartalmaznak az egyes beruházások.

L. B.

Egyrészt egy vadonatúj tanya- és falugondnoki kisbuszt vásárolhatnak 15 millió forintból, és vállalták, hogy beindítják a tanya- és falugondnoki szolgáltatást, a tervek szerint jövő évtől. Hangsúlyozta, eddig is mindenben segítették a fiatalokat és az időseket, a támogatásra szorulókat a településen, a szolgálat révén pedig mindezt szervezett keretek között tehetik majd meg. 

Másrészt, gondolva a helyiek mellett a várható turistákra is, rendbe teszik a Kossuth utcától a Tisza-kastélyhoz vezető bekötőutat, minderre 20 millió forint támogatást kaptak. Harmadrészt 10 millió forintból újulhat meg a könyvtár épülete, a tervek szerint a munkálatok érintik majd a tetőt, a homlokzatot, valamint a nyílászárókat ugyancsak cserélik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában