Fejlesztések

2022.05.05. 10:20

Izgalmas elemmel bővülhet a játszótér Hunyán

Két pályázattal összesen közel 10 millió forintot nyert a hunyai önkormányzat további fontos települési fejlesztések megvalósítására. Mint azt Hegedűs Roland polgármestertől megtudtuk, 4 millió 999 ezer forintos támogatást kaptak az önkormányzati temető infrastrukturális fejlesztésére.

P. G.

Fotó: Hegedűs Roland/Facebook

Az összeg segítségével az úgynevezett új temetői részen alakítják majd ki a világítást napelemes kandeláberek segítségével. A beruházásnak köszönhetően az esti órákban sem kell majd sötétben leróni kegyeletüket a hozzátartozóknak, a temetőbe kilátogatóknak. Ugyanezen a temetői részen térkövezéssel kialakítanak egy közlekedő útvonalat, amely elsősorban a gyalogosok számára jelent könnyebbséget, korszerűbb feltételeket. 

A játszótéren egy teljes körű felújítást valósítanak majd meg szintén közel 5 millió forintból. 

A létesítményt a kö­zelmúltban éppen a szükséges javítások miatt lezárták. A rekonstrukció során cserélik majd az ütéscsillapítót, helyrehozzák az egyéb hibákat, felújítják az eszközöket, illetve egy 25 méteres drótkötél csúszópályát is kialakítanak, hogy még teljesebbé tegyék a gyerekek kikapcsolódását. 

Hegedűs Roland hangsúlyozta, szeretnék a szükséges eljárásokat minél előbb lefolytatni, hogy a munkálatok is a lehető legrövidebb időn belül elkezdődhessenek. Az elképzelések szerint a játszótér felújítása már akár májusban elkészülhet, de a temetői fejlesztés esetében is arra törekednek, hogy az minél hamarabb megvalósulhasson. Hegedűs Roland kérdésünkre megerősítette, egyetlen fejlesztéshez sem lesz szükség saját forrásra, azt a Magyar Falu Programon elnyert támogatás segítségével elkészítik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában