Mazsorett

2022.05.12. 12:53

Hullott az éremeső a berényi lányokra

Két első, két második és egy harmadik helyet szereztek a Mezőberényi Mazsorett Együttes versenyzői a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége által szervezett Kvalifikációs Országos Bajnokságon és Hódtó „Open” mazsorett versenyen a közelmúltban. A lányok ezzel kivívták a lehetőségét, hogy ott legyenek a nyári zadari mazsorett Európa-bajnokságon.

Papp Gábor

A Mezőberényi Mazsorett Együttes remekelt az országos bajnokságon Fotók: Print4You

– A hódmezővásárhelyi megmérettetés komoly kihívást jelentett senior csapatunk részére A programon viszonylag kisebb létszámban, csak néhány számban vettünk részt, de bíztunk abban, hogy sikerül jól szerepelnünk a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége és a hódmezővásárhelyi Crystal Dance Club szervezésében a MWF Kvalifikációs Országos Bajnokság és Hódtó Open” mazsorett versenyen – tudtuk meg Mezeiné Szegedi Erzsébettől. A Mezőberényi Mazsorett Együttes vezetője hírportálunknak elmondta, a maratoni hosszúságú megmérettetésen tizenkilenc mazsorett egyesület 188 produkciója versenyzett a bajnoki címekért és a zadari EB kvalifikációért. A tapasztalatokkal kapcsolatban kiemelte, remek teljesítményeket láthattak, aminek következtében nagyon izgalmasan alakult az egész nap, gyakran nagyon szoros verseny hozta meg a végeredményt.

 

– Nagylányaink fantasztikusan teljesítettek, aminek értékét csak növeli, hogy nagyon erős mezőnyben álltak helyt – tette hozzá Mezeiné Szegedi Erzsébet. Kitért arra, hogy versenyzőik óriási elismerést érdemelnek, ugyanakkor kiemelte a szülők szerepét, akik segítették és támogatták a lányokat a felkészülésben, programjaikkal alkalmazkodtak az edzésekhez, a fellépésekhez, mindig lehetett rájuk számítani.

Mezeiné Szegedi Erzsébet hangsúlyozta, hamarosan elkezdődik a felkészülés a horvátországi kontinensviadalra, szeretnének ott is minél jobban helytállni. Az Európa-bajnokságon mindig különösen erős mezőny jön össze.

Az eredményekről megtudtuk, Bárdi Regina senior botos solo kategóriában első helyezést ért el. Simcsik Orsolya senior botos solo kategóriában a második helyen végzett, míg ugyanitt Fekete Natália a szintén nagyon előkelő harmadik helyet érdemelte ki a teljesítményével. A Bárdi Regina–Fekete Barbara kettős a senior botos duó/trio kategóriában a második helyen végzett. A „SÍVA” csoport pedig a senior botos mini-formációban az első helyet érdemelte ki. A győztes csapatot Bárdi Regina, Fehér Viktória, Fekete Barbara, Fekete Natália, Sántha Dóra és Simcsik Orsolya alkotta. A berényi lányok így két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek az országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában