Vetélkedő

2022.05.25. 17:53

Honismeretből jeleskedtek a bánhegyesi fiatalok

A Kossuth Lajos Általános Iskola nyolcadik alkalommal rendezte meg (két év kényszerpihenő után) a Járom a járást elnevezésű járási honismereti vetélkedőt az Angyal István Művelődési Ház nagytermében.

Cs. I.

Idén a battonyai Mikes csapata volt a legjobb /Fotó: BMH/

Hat csapat nevezett Battonyáról, Mezőkovácsházáról, Dombegyházról, Nagybánhegyesről, Kunágotáról és Magyarbánhegyesről. A kovácsházi járás a trianoni békediktátum idején volt a téma. A vetélkedőre előzetes feladattal kellett készülniük a diákoknak. Bemutatták településük I. világháborús hőseit, majd tesztet töltöttek ki, fogalmazást írtak, jeleskedniük kellett topográfiából, szövegértésből és diagramelemzésből. 

A zsűri (Hack Ferenc Mihályné, a Békéscsabai Tankerületi Központ történelem-munkacsoport vezetője, Nádháziné Roczkó Emília, a Magyarbánhegyesi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője, Balázsné Szabó Erzsébet, a battonyai Fodor Manó Helytörténeti Egyesület elnöke, Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke és a zsűri elnöke Albertus László, a mezőkovácsházi Balogh György Honismereti Egyesület elnöke) kihirdette a végeredményt: győzött a battonyai Mikes (Mitykó Anna, Gruncsity Gréta, Bíró Vivien és Káló Izabella), második lett a magyarbánhegyesi Bánhegyesi Hollók csapata (László Dorina, Petrovszki Tünde, Szilágyi Andrea és Tombácz Lili), harmadik helyen végzett a nagybánhegyesi Hős katonák gárdája (Dékány Bence, Papp Enikő Jázmin, Tóth Emese és Tóth Márkó Viktor). 

Dobsáné Jankó Andrea és Asztalos Csaba József pedagógusok a sikeres lebonyolítás kapcsán elmondták, sok segítséget nyújtottak támogatóik és az iskola volt diákjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában