2022.05.13. 18:21
Életműdíjat kapott Vozár Márton békéscsabai gasztronómus
Tisztújító közgyűlését tartotta csütörtökön a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSz) Baktalórántházán.
Az ünnepség után Mokran Róbert, Bondár László, Vozár Márton, Ambrus György, Kubik Sándor és Piros András /Fotó: BMH/
Újabb négy évre a gyulai Ambrus György mesterszakácsot választották a közétkeztetésért és élelmiszer-biztonságért felelős alelnöknek. Bondár László gyulai éttermi mester, a szövetség megyei vezetője elnöki elismerést kapott, egyúttal a felügyelőbizottság elnökének is megválasztották.
Ugyancsak elnöki elismerést vehetett át Krivács Andrástól, az MNGSz elnökétől Ambrus György Krisztián, aki az ifjúsági szakácsmegbízotti teendőket is ellátja. A felügyelőbizottság egyik tagja a szintén a megyénkbeli Szeidler Zsolt lett. Tímár Attila gyomaendrődi mesterszakács a juniormegbízotti teendőket viszi tovább. Kubik Sándor, a gyulai Göndöcs Benedek szakiskola felszolgáló szakoktatója, Piros András, a gyulai Grosics Gyula Kollégium élelmezésvezetője és Mokran Róbert, a csabai Munkácsy Hotel étteremvezetője Gasztronómiáért érdemérmet vehetett át a közgyűlésen. Az életműdíjat Vozár Márton békéscsabai gasztronómus kapta meg.