Szakmai nap

2022.05.16. 15:29

A megújulás törekvése jellemzi az orosházi gyermekkönyvtárosokat

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció szakmai napjának volt házigazdája a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára hétfőn.

Cs. I.

A gyermekkönyvtáros szakma találkozott Orosházán /A szerző felvételei/

A pandémia miatt elmaradt rendezvényüket pótolták, a személyes találkozás adott helyet és időt a szakmai beszélgetéseknek is. Szecseiné Pápay Judit szekcióelnök hangsúlyozta, azért Orosháza a helyszín, mert 2019-ben a Vándor Bagoly díjat az orosháziak nyerték kiváló pályamunkájukkal.
Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte a szakembereket, hangsúlyozva, mennyi értékes kezdeményezés fűződik az orosházi gyermekkönyvtárosokhoz és milyen ötletekkel, törekvésekkel csalják be ifjú olvasóikat e falak közé. Buzai Csaba házigazdaként bejelentette, a program részeként molynyomozós interaktív játék segítségével ismertetik meg vendégeikkel intézményüket. A Családi igények és intézményi válaszok címmel bemutatkozott az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum, előadást tartott dr. Harmath Artemisz programigazgató. Átadták a VándorBagoly díjat, amit legutóbb a bicskeiek érdemeltek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában