Kézműves

2022.04.04. 15:12

Karácsonyfa után köztéri tojásra horgolnak Kovácsházán

A helyi kézműves lányok és asszonyok lelkes közössége hazai és határon túli népszerűsége akkor érte el a csúcspontját, amikor felállították a horgolt karácsonyfájukat a város központjában advent idején, és annak a csodájára jártak az emberek. A munka és az ötletelés nem állt meg. Már újabb attrakcióra készülnek.

Cs. I.

A szerző felvétele

Jankó Erzsébet, a helyi kis közösség főszervezője elmondta, felbuzdultak a karácsonyi sikeren. Színes fonalaikból a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó motívumokat horgolva készítenek egy köztéren felállítandó húsvéti tojást. Majd’ 3 méter magasan hirdeti a helyi kézművesek kreativitását ismét.

– A húsvét virágai, állatai jelennek meg a kültéri dekoráción, amihez a vázszerkezetet az önkormányzat biztosította ezúttal is. A nagy tojás alatt tálcát alakítunk ki, arra is az ünnephez kapcsolódó, általunk készített figurák kerülnek. Ígérjük, ezúttal is szemet gyönyörködtető lesz a végeredmény, ahol reméljük, szívesen fotózkodnak majd az emberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában