Választás lesz

2022.03.01. 09:00

Lemondott Méhkerék polgármestere, Tát Margit

Hétfőn lemondott polgármesteri tisztségéről, valamint a nemzetiségi önkormányzatokban betöltött szerepköreiről – közölte Tát Margit. Méhkerék polgármesterét nemrég jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt, és az elmarasztaló döntés miatt kellett lemondania.

Amint a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet véget ér, időközi polgármester-választást írnak ki a faluban, arra előreláthatólag nyár végén, ősz elején kerülhet sor. Amíg nem lesz új településvezető, addig Goron Zsolt alpolgármester viszi Méhkerék ügyeit. Tát Margit lemondása miatt a helyi, a megyei és az országos román nemzetiségi önkormányzatban is várhatók személyi változások.

Tát Margit elmondta: megtiszteltetés volt számára az a 12 év, amit első emberként dolgozhatott Méhkerékért, a legnagyobb elköteleződéssel és a legjobb tudása szerint szolgálta a közösséget. Hangsúlyozta azt is: leköszönt, de nem búcsúzik. Sok támogatást, megerősítést, biztatást kapott a napokban, ami erőt és kitartást ad számára ahhoz, hogy folytassa a megkezdett munkát, ezért indulni fog az időközi polgármester-választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában