Békés megye

2022.03.04. 13:34

Feloldották a látogatási tilalmat kórházainkban

A Nemzeti Népegészségügyi Központ péntektől feloldotta a COVID fertőzéssel nem érintett osztályokon a látogatási tilalmat.

Cs. I.

Illusztráció: Shutterstock

Az egységes gyakorlat, a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében a látogatási tilalom feloldását követően az alábbi szabályokat kell betartani a Békés megyei kórházakban.

- Látogatási rend hétfőtől-péntekig 14:00 - 16:00, szombat, vasárnap és ünnepnap: 10:00 - 12:00; 14:00 - 16:00.

- A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy a látogatást megelőző 48 órán belül végzett, negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amelyeket a belépéskor köteles bemutatni a portaszolgálaton.

- Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató, maximum egy órára, a járványvédelmi előírások szigorú betartása mellett

- A látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírussal fertőzöttek kezelését végző osztályokon. Ez alól kivételt csak különösen méltányolandó esetekben adhat az osztályvezető főorvos

- A kórház teljes területén kötelező a maszk viselése

- Csak egészséges személy látogathat beteget

- A látogatók részére szappanos kézmosási lehetőség, és/vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítőszer biztosított

- Amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, javasolt az intézmény kertjében történő találkozás

- A látogatási rendtől egyes osztályok az ellátás specialitása miatt eltérhetnek, erről a kezelőorvos, valamint az osztály nővérei adnak pontos tájékoztatást.

Az orosházi kórház által hozott szabályok bővebben itt olvashatóak.

A Békés megyei Központi Kórház által hozott szabályok bővebben itt olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában