Civil munka

2022.03.15. 10:28

Fából alkot a lőkösházi főhatárrendész

Kiemelt főhatárrendész, faműves, számos alkotása zsűrizett ajándéktárgy. Török Lajos r. főtörzsőrmester húsz évvel ezelőtt, 2002 októberében szerelt fel határőrként a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre.

Beol.hu

Fotó: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál/Facebook

Török Lajos 2006-tól főhatárrendész, majd 2018-ban kiemelt főhatárrendész beosztásba került. A gyulai közúti határátkelőhelyen útlevélkezelői és kutatói feladatokat látott el - olvasható a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

 

A főhatárrendész 2021 júniusa óta a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség csapatát erősíti, a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen végzi ugyanezt a munkát. Famegmunkálással 2004 óta foglalkozik, faműves végzettséget is szerzett. Cseresznyefából, fekete dióból, hársfából, mogyorófából, szilfából készíti alkotásait, kisplasztikával, virágmotívumokkal, karcolozással, ónbeöntéssel és csontberakással díszíti őket. Használati tárgyakat is készít, ezekhez a pásztorművészet motívumait használja. Gratulálunk értékes művészeti tevékenységéhez és szakmai munkájához! - olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában