Békéscsaba

2022.03.28. 15:00

A Rákóczi Szövetség alelnöke lett Mucsi Balázs

A Rákóczi Szövetség a minap Sátoraljaújhelyen tartotta közgyűlését, ahol megerősítették elnöki tisztségében Csáky Csongort. Az elnökség tagja lett alelnökként többek között Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója is.

beol.hu

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója /Fotó: MW/

Fotó: Imre György

Mucsi Balázs elmondta, az anyaországi és külhoni magyarság egyesülésben való képviselete a Rákóczi Szövetségen belül a legerősebb, kiemelte, egy olyan közösségcsoportról van szó, amely tényleg tenni szeretne a hazáért. Fontos feladatnak nevezte a fiatalok megszólítását, azt, hogy támogassák a bajba jutott nemzettestvéreinket, illetve azokat, akik az anyaország határain túl igyekeznek ápolni az anyanyelvüket, a hagyományaikat.
Emlékeztetett: a BSZC-n belül is működik csoport, amely a Rákóczi Szövetség legnagyobb ifjúsági szervezete közel kétszáz taggal, és szerinte örömteli, hogy vannak olyan diákok, akik számára fontos a magyarság, akik elhivatottak a hagyományok ápolása iránt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában