Tartós élelmiszerek

2022.03.02. 11:00

A gyulai zenekar is segít a bajbajutottakon

A Dirty Slippers zenekar is az ukrajnai menekültek segítségére sietett – tájékoztatott Lobó-Szalóky Lázár, a gyulai együttes énekese, gitárosa, aki úgy fogalmazott: ilyenkor mindenkinek ki kell vennie a részét a segítségnyújtásból, ez az egyetlen elfogadható emberi magatartás.

B. O.

Lobó-Szalóky Lázár és Ferenczi Bettina Bebi, a zenekar dobosa /Fotó: B. O./

A csapat, a gyulai művelődési központba vitt tartós élelmiszert, ásványvizet, a gyerekeknek pedig csokit, müzlit, kekszet, miközben gondoltak a glutén- és laktózérzékenyekre is.

– Budapesten folytatjuk, ide konzervet, pelenkát, plédet viszünk, a fővárosban a Nyugati pályaudvaron dolgozó Máltai Szeretetszolgálat önkénteseihez csatlakozunk – részletezte Lobó-Szalóky Lázár, aki több határ menti település polgármesterének is felajánlotta a zenekar segítségét. Mindezek mellett a zenészek a Máltai Szeretetszolgálaton és az UNICEF-en keresztül pénzzel is támogatják a bajbajutottakat.

– Benne vagyunk az egyik Ukrajnát segítő Facebook-csoportban, így a közösségi médián keresztül felvettük a kapcsolatot egy Kárpátaljáról menekült fotóművésszel, aki nem adományokat vagy anyagi segítséget kért, hanem munkalehetőséget, hogy talpra állhasson. A Dirty Slippers tavaszi négyállomásos mini turnéja szombaton indul, amelynek megörökítésével bíztuk meg – fogalmazott Lobó-Szalóky Lázár, remélve, hogy a cikket olvasva mások szintén támogatni fogják a fotográfust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában