Alkotópályázat

2022.03.22. 14:34

A Békés megyei gyerekek megrajzolták a kedvenc szakmákat

Több mint kétszáz pályamű érkezett az iskolásoktól a Békés megyei iparkamara felhívására.

B. O.

Fotó: Bencsik Ádám

Ünnepélyes keretek közt adták át kedden délelőtt az iparkamara elismeréseit, és nyitották meg azt a kiállítást, amely általános iskolában tanuló felső tagozatos diákok alkotásait mutatja be, a Csaba Center földszinti részében.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemrégiben alkotópályázatot hirdetett Békés megyei általános iskolákban tanuló felső tagozatos diákok részére. Kíváncsiak voltak arra, hogy a fiatalok hogyan, miként látják, melyik a legtrendibb, a legextrémebb, a leginkább megújuló (leginnovatívabb) szakma. Szabadon választott grafikai, festési, ragasztási technikával vagy mindezek kombinációjával készült alkotásokat vártak. Különdíjat is osztottak, ha mindezeket néhány mondattal meg is indokolta a versenyző.

Több mint húsz iskolából, közel kétszáz pályamű érkezett, mely kiemelkedő, figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait – nyilatkozta Mészárosné Szabó Anna, szakképzési osztályvezető. A legkedveltebb szakma – legalábbis a beadott munkák száma alapján – a víruskutatóé lett, de voltak űrkutatók, tanárok, rendőrök, tűzoltók, fodrászok, autószerelők, mezőgazdászok, sőt influenszerek is a fiatalok által elkészített alkotásokon.
 

 

A beérkező pályaműveket végül három fős szakmai zsűri értékelte ötletesség, kidolgozottság, a kifejezni kívánt üzenet érthetősége szerint. A gyerekek két korcsoportban indultak: 5-6. illetve 7-8. osztályos tanulók, akik csoportonként és témánként ajándékot is kaptak. Az 1-3. helyezettek meglepetésben – rajz- és íróeszközök, művészeti képességet fejlesztő eszközök – részesültek. A résztvevők szorgalmukért, a felkészítő pedagógusok pedig munkájukért reklámtárgyakhoz jutottak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából.
 

A beérkezett alkotásokat a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban lehet megtekinteni a földszinten, a parkolóház felőli oldalon lévő üzletsor előtti részen, de az iparkamara virtuális kiállításként is közzétette a pályaműveket. Mint megtudtuk, a mostani eseményt hamarosan pályaorientációs vetélkedő követi, mely szintén a korosztályt célozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában