Digitális oktatás

2022.02.24. 13:40

Laptopokat kaptak a szeghalmi diákok

Notebookokat adtak át szerdán délután a Péter András Gimnázium és Kollégium épületében.

B. O.

Fotó: Shutterstock

Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a tankerületi központ fenntartásában működő köznevelési intézmények első ütemben, – február 23-ig – összesen 320 darab tanulói és 77 darab tanári notebookkal gazdagodtak, ebből a szeghalmi iskola 90 darabot vehetett át. 

Hozzátette: a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára elnevezésű projekt célja annak elősegítése, hogy a digitális oktatásba életkorának megfelelő évfolyamokon bekapcsolódó valamennyi tanuló korszerű, versenyképes oktatástechnológiai környezetben tanulhasson.

– Ezek a digitális eszközök lehetővé teszik tanulóinknak, hogy éljenek az internet által nyújtott lehetőségekkel és hozzájárulnak a jövő generáció digitális kultúrájának, médiatudatosságának fejlesztéséhez – emelte ki Somogyiné Ambrus Erika, az intézmény vezetője. Aki elárulta: az eszközöket az iskolában a 9. osztályos diákok számára, személyes használatra adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában