Közmunkaprogram

2022.02.04. 09:55

Idén játszóterek felújítását is tervezik Tótkomlóson

A téli időjárás sem okoz fennakadást, több helyen dolgoznak a közmunkások.

Cs. I.

A városháza udvarán is zajlanak a munkálatok /Fotó: BMH/

A Járási Startmunka mintaprogram eredményeiről számolt be Mácsai Petra igazgatási ügyintéző, aki ennek a területnek a szervezését végezte 2021-ben és készítette elő az idei közfoglalkoztatást. – Három programelemre pályáztunk, a mezőgazdaságiban dolgozott tavaly 12 fő, ők két helyszínen, összesen 5,6 hektáros földterületen, szabad földön és nyolc fóliasátrunkban végezték feladataikat. Tízféle zöldséget és sárgadinnyét állítottak elő piaci értékesítésre, illetve a helyi konyha számára. A szociális jellegű programban 24 munkavállaló vett részt. A belvízelvezető rendszer karbantartása mellett közút-karbantartási munkákat végeztek. 600 méter járdaszakaszt és 20 átereszt készítettek el. 

Elvégeztek 260 négyzetméteren térkövezést (az alapanyagot 2020-ban gyártották). Az ő feladatuk volt a hulladékmentesítés, a mezőgazdasági földutak karbantartása, 6,5 kilométeren. A helyi sajátosságokra épülő programban megcsinálták az Erzsébet ligeti út szegélykövezését, ott a színpad hátfalát is újraépítették, az új piactéren pedig egy tárolót készítettek. A művelődési központ színpadának a hőszigetelését is kivitelezték – sorolta a koordinátor. Szeptember óta pedig a polgármesteri hivatal udvarán álló régi épület felújítását végzik. 

Az idén kevesebb létszámot foglalkoztatva folytatják a munkát mindhárom területen. Mácsai Petra azt is elmondta, a mezőgazdasági programban idén 11 fő, a szociális jellegűben 15 fő, a helyi sajátosságokra épülőben 12 fő vesz részt. Utóbbiban két játszótér felújítása (Epres téri, Erzsébet ligeti) is szerepel. A közfoglalkoztatási programnak köszönhetően a dolgozók a buszmegállók felújítását, az utcabútorok javítását is elvégzik 2022-ben a polgármesteri hivatal udvarának tereprendezése, szintezése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában