Beszámoló

2022.02.01. 17:00

Elfogadták az ÁMK beszámolóját Körösladányban

Elfogadta a Körösladányi Általános Művelődési Központ tavalyi évi munkájáról szóló beszámolót napokban megtartott ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Az intézmény több telephelyet foglal magába, a helytörténeti gyűjtemény, a konyha, a könyvtár, a Dr. Asztalos Miklós Művelődési Ház, a Zöldág óvoda és a bölcsőde egyaránt az ÁMK égisze alatt működik, igazgatója Nagy Enikő, aki a bölcsődét is vezeti. A beszámoló több mint száztíz oldalon keresztül mutatja be azt az összetett és sokrétű tevékenységet, amelyet az ott dolgozó munkatársak, szakemberek végeznek. Kardos Károly polgármester elmondta, a járványhelyzet ellenére, a körülményekhez képest az intézmény és az intézmények megfelelően működtek.

Az ülésen szó esett a dolgozók oltásáról is. A körösladányi képviselő-testület egyhangú véleménye alapján tavaly a polgármester elrendelte az önkormányzatnál, az önkormányzati intézményeknél dolgozók kötelező oltását. A grémium a védekezés jegyében, amikor tavaly erre a központi szabályozás lehetőséget adott, azt a véleményt fogalmazta meg, hogy legyen kötelező a védőoltás az önkormányzati intézményeknél. A tapasztalatok szerint az érintettek döntő többsége meg is tette ezt, alig négyen-öten határoztak úgy, hogy emiatt másutt képzelik el a jövőjüket.

A testületi ülésen döntés született arról, hogy több beruházás, a piacfejlesztés, a csapadékvíz-elvezetési projekt és a nehézgép-beszerzés esetében februárban az önkormányzat elindítja a közbeszerzési eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában