Magyar kultúra napja

2022.01.22. 14:54

Vallomások a szerelemről és díjátadó Orosházán

A magyar kultúrtörténet legszebb vagy épp legérdekesebb szerelmes levelei és azok keletkezésének történetei kaptak helyet Nyáry Krisztián Írjál és szeressél című könyvében.

Ezekből válogatva született meg a Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában, amit korabeli dalokkal színesítve mutattak be pénteken a Petőfi Művelődési Központban a magyar kultúra napja alkalmából. 

A rendezvényen Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a kultúra területén tevékenyen dolgozó kollégákat, majd átadta a Petőfi emlékérmet. 

Az elismerés azoknak szól, akik az intézmény kultúraközvetítő, értékteremtő munkáját segítik. Idén Benkőné Bódi Ildikó vehette át az elismerést. Ő az, aki kapcsolatot tart a társszervezőkkel, biztosítja a hátteret nap mint nap, hogy a művészeti csoportok, alkotó körök, egyesületek találkozói és próbái zökkenőmentesen megvalósuljanak. 

A Petőfi emlékérmet Rajki László orosházi származású szobrászművész 1983-ban készítette, a költő születésének 160. évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában