QR-kód

2022.01.05. 19:55

Telefonon láthatja a vendég a kínálatot Békéscsabán

A Patrióta Békéscsaba Egyesület érintésmentes ét- és itallapokkal hívja fel a figyelmet a koronavírus elleni védekezés fontosságára. A QR-kód segítségével elérhető kínálat pedig már meg is tekinthető az egyik csabai kávéházban.

V. N.

Bodóczi István és Debreczeni Dániel, akitől az érintésmentes ét- és itallap ötlete származik /Fotó: BMH/

A tavalyi esztendőben, a vírus legutóbbi hullámának időszakában azok a szolgáltatók, melyeknél rendszerint sok ember fordul meg, bezárásra és korlátozásokra kényszerültek. Az emberek biztonsága és a vírus terjedésének lassítása érdekében több békéscsabai vendéglátó egység is bezárt hosszabb-rövidebb időre. 

– Később az újranyitás pedig csak a korlátozások betartása mellett valósulhatott meg, például a legtöbb helyen kizárólag a kerthelyiségek területén és a teraszokon lehetett megvalósítani a kiszolgálást. 

A maszk viselése kötelező volt a vendéglátóhelyek belső területén, illetve a megfelelő távolságot is tartani kellett az asztalok és a vendégek között. Emellett a legtöbb helyen kézfertőtlenítő szereket is kihelyeztek az asztalokra vagy a belépési pontoknál – osztotta meg velünk tapasztalatait Bodóczi István, a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke, egy csabai vendéglátóhely üzletvezetője. 

Hozzátette, ebben az időszakban is megtette mindenki a lehető legtöbbet annak érdekében, hogy a vírus terjedését meggátolja. Ugyanakkor, szerinte hiábavaló ez az óvatosság, hogyha a vendéglátó egységekben továbbra is vannak olyan eszközök, tárgyak, amelyeket akarva-akaratlanul mindenki megfog, és ezáltal magas rizikófaktort jelentenek a fertőzés terjedésének szempontjából. 

– Nemrégiben találkoztam Debreczeni Dániellel, akivel a Covid-járvány vendéglátó egységekre gyakorolt nehézségeiről, kihívásairól beszélgettünk. Többek között felmerült a hely fokozott fertőtlenítésének nehézsége is. 

Ezt a problémát megcélzó megoldásként pattant ki Debreczeni Dániel és édesapja, Debreczeni László fejéből az érintésmentes ét- és itallap ötlete. És mivel az egyesületünk kifejezetten támogatja azokat az ötleteket, melyek az itt élők érdekeit szolgálják, ezért úgy döntöttünk, hogy először az egyesületünk székhelyén, a CafeONE kávéházban vezetjük be ezt a szolgáltatást. Ezáltal igyekszünk elérni, hogy mindannyiunk egészségének megőrzése mellett minél könnyebben essünk át az esetleges következő hullámon – avatott be minket az egyesület elnöke­. 

– Nagyon bízunk abban, hogy a legtöbben meglátják ennek az innovációnak a fontosságát, és idővel mindenki áttér majd az érintésmentes gyakorlatra – hangsúlyozta Bodóczi István. 

Le kell olvasni a QR-kódot

 – A Debreczeni Dániel és édesapja, Debreczeni László ötlete nyomán megvalósított érintésmentes ét- és itallap a gyakorlatban úgy működik, hogy a vendéglátó egység asztalaira kikerül egy, a hely logójával ellátott kis tábla, melyen egy QR-kód szerepel. Ezt a kódot a telefonunk kamerájával leolvassuk, és azonnal előugrik a hely kínálata. Máris úgy választhatnak a vendégek, hogy nem teszik ki magukat annak a veszélynek, hogy a kezükbe vegyék a mindenki által megérintett itallapokat – osztotta meg velünk Bodóczi István, a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában