Galériával

2022.01.08. 10:03

Nagy pelyhekben érkezett meg a hó Békés megyébe

Szombaton, a délelőtti órákban kezdett el havazni Békés megyében.

N. T.

/Fotó: Imre György/

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szombaton reggel havazás miatt elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés megyére. Olvasónk Békéscsabán készített képeket a szép, nagy pelyhekben eső hóról.

Felkészültek a havazásra a Magyar Közútnál

A Magyar Közút békési mérnökségei már péntek este megelőző, elősószórási munkákat végeztek a szombatra jósolt havazás miatt – tájékoztatta hírportálunkat megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Mint megtudtuk, péntek este óta szombat délelőttig összesen 43 tonna sót és 9200 liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szükséges helyekre. Szombat délelőtt fél tíz körüli megkeresésünk idején a megye déli területein végeztek sószórást, elsősorban a békéscsabai és az orosházi mérnökségeik, összesen 11 munkagéppel. A közút valamennyi országos útja jól járható, ugyanakkor az előrejelzések alapján vasárnap reggelig a megyében 5-10 centiméternyi hó várható.

– Mérnökségeink továbbra is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az országos hálózaton (a településeken belüli utak többsége az önkormányzatokhoz tartozik), a folyamatos munkavégzésünk mellett is előfordulhatnak majd téliesebb útviszonyok, hiszen az átlagosan 2-4 órás fordulókörök alatt ha folyamatosa a csapadékutánpótlás, akkor újabb és újabb beavatkozásokra van szükség, mindaddig, amíg a havazás el nem áll – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor. Ezért kérik a közlekedőket, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről az utinform.hu oldalunkon és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el.

Csanádapácára is megérkezett a hó /Fotó: Boros István/

Szabó Gyöngyi egy különleges fenyőfán örökítette meg a hóesést Csanádapácán

Stelkovicsné Balogh Judit Újkígyósról mutatott képet

Ilyés Alexandra Mezőhegyesről jelentkezett

Király Andrea Békéscsabát örökítette meg

Klára Kinga Mezőkovácsházán fotózott

Szőke Nikolett Gyuláról küldött fotót

/Fotó: Tetlják Edit/ Békéscsaba/

/Fotó: Dombi Edina/Mezőberény/

/Fotó: Mező Hajnalka/Békéscsaba/

/Fotó: Katalin Veronika/Gyula/

/Fotó: Podmaniczki György/Csorvás/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában