Méhnyakrák

2022.01.21. 18:25

Alkotásokkal hívták fel a figyelmet a megelőzésre Orosházán

Az Orosházi Mályvavirág Pont is csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programjaihoz a Justh Zsigmond Városi Könyvtárral közösen.

Cs. I.

Fotók: Csete Ilona

Péntek délután a könyvtár olvasóterme megtelt érdeklődőkkel, előadók váltották egymást és kihirdették egy korábban meghirdetett alkotói pályázat eredményeit is. Köszöntőjében a házigazda, Buzai Csaba könyvtárigazgató emlékeztetett: a partnerség akkor kezdődött, amikor a szarvasi mályvavirág polcot követte az orosházi. A könyvtárban biztosítanak egy felületet, ahol e témában elérhető a szakirodalom, ott sorakoznak egyéb kiadványok, szóróanyagok 2020 nyara óta.

A pénteki rendezvényen dr. Jónás Krisztina fogorvos előadásában a HPV és a szájüregi rákok összefüggéseiről mesélt, majd Nyolczas Erika beszélt a citológiai leletek értelmezéséről. Farkas Attiláné főszervező elmondta, nagyon jó jel, hogy erre a rendezvényre ilyen sokan kíváncsiak voltak. 

Az Életem gyöngye néven meghirdetett pályázatra (több kategóriában lehetett nevezni) kreatív megoldásokat produkáltak a jelentkezők. 

A képzőművészeti alkotások készítőinek az eredményei: 

1. Bertáné Hosszú Erika, 2. Nagyné Sinka Erzsébet, 3. Benkő Zsuzsa. Különdíjas: Búza Ildikó, Petrányi Panna, Benkő Gréta. Irodalmi kategória: 1. Révész Ágnes, Jártó Róza, Ravasz Ilona Tünde, 3. Tán Ferenc Gergő, 4. Ravasz Ilona Tünde, 5. Dimákné Zsoldi Katalin. Különdíjas: Varga Alexandra.

Digitális kategória: 1. Bánszki Ádám és Bánszkiné Bukor Ildikó, 2. Petrányi Levente, 3. Széni Tibor.

Egyéb kategória: 1. Végváriné Rehák Gizella, 2. Albert Viktória, 3. Tóth Tímea. Különdíj: Szénási Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában