döntés

2021.12.03. 07:00

Vésztőt nem osztották fel képviselői körzetekre

Nem osztják fel a várost képviselői körzetekre – erről döntött nemrég tartott ülésén a testület. Ezt Lázár Attila önkormányzati képviselő kezdeményezte, aki elmondta, szerinte hatékonyabb lenne a munka, ha a várost nyolc részre felosztanák a nyolc képviselő között, ha egy-egy településrésznek lenne saját képviselője, és sajnálta, hogy mindez nem valósul meg.

L. B.

Kikérték az önkormányzati képviselők véleményét, akik közül hatan csatlakoztak volna ehhez az ötlethez, ketten viszont nem – ismertette Karakas Anikó polgármester. Hangsúlyozta: most is van arra mód, hogy a képviselőkkel kapcsolatba léphessenek a vésztőiek a körzetekre osztás nélkül is, sőt, így nem is korlátozzák egy szűk körre az együttműködés lehetőségét. Bárki bárkihez fordulhat segítségért, nem csak egy adott képviselőhöz. Kiemelte: a mai világban senki sem marad információ nélkül.

Virágné Rábai Alexandra önkormányzati képviselő emlékeztetett: a jogszabály szerint Vésztőt – lakosságszáma, mérete miatt – egy komplex választókerületként kezelik. Aláhúzta: akik neki bizalmat szavaztak, a város különböző szegleteiben élnek, és nem szeretné korlátozni, hogy melyik településrészen élők fordulhatnak hozzá. Számára ugyanúgy fontos az is, aki a Kóti úton, mint ahogy az is, aki a Békési úton lakik. Ha nem osztják fel képviselői körzetekre Vésztőt, akkor mindenki elérhető bárki számára, mindenki segíthet és információt nyújthat.

Hasonló okok miatt nem támogatta a körzetekre való felosztást dr. Mike László alpolgármester sem. Elmondta: bármilyen témában, bármelyik utcából kereshetik a helyiek. A területért felelős szakemberek, valamint a városüzemeltetés közreműködésével azonnali segítséget nyújthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában