Orvosi ellátás

2021.12.28. 12:30

Újra lesz ügyelet Dévaványán

Sikerült megegyeznünk a helyi orvosi ügyelet biztosításáról az eddigi szolgáltatóval, így január 1., szombat 7 órától ismét lesz városunkban olyan felkészült személy, akit a sürgősségi betegellátás miatt lehet keresni – tájékoztatta a lakosságot kedden az önkormányzat.

V. E.

Megtudtuk, szükség esetén a megfelelő végzettségű ápolón keresztül lesz biztosított az ellátás vagy tovább irányítás, az eddig megszokott helyen és telefonszámon (Dévaványa, Széchenyi u. 6., 06 66/386-520).

Elárulták, a dévaványai ellátást a szolgáltató részben a koronavírus járvány miatt nem tudta biztosítani, de a következő évre sikerült megállapodniuk.

Részletezték, a gyomaendrődi központtal működő orvosi ügyeletet 8 település – köztük Dévaványa – működteti, több mint 37 ezer ember egészségügyi ellátásának biztosítása, és a lakosság életminőségének, egészségi állapotának, komfortérzetének javítása érdekében. A feladat megfelelő ellátása miatt pedig több közbeszerzési eljárást folytattak le idén az önkormányzatok, melyek eredménytelensége okán továbbra is azért dolgoznak, hogy az elért eredményeket megtartsák és javítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában