képviselő-testület

2021.12.02. 07:00

Rekreációs központ épülhet Berényben

Mintegy 3,5 hektárnyi terület erdőtelepítéséhez vásárol megfelelő szaporítóanyagot a mezőberényi önkormányzat – döntött hétfő délutáni ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Siklósi István polgármester hírportálunknak elmondta, a Boldisháton található, be nem ültetett területen 1,39 plusz 2,16 hektáros területen telepítenek majd kocsányos tölgyet, és az ahhoz szükséges makk beszerzéséről határozott a grémium a napokban megtartott ülésén. Az érintett városrészen, az ott fekvő holtágnál már található egy tölgyes, amit szeretnének tovább bővíteni. A fejlesztéshez egyébként pályázati támogatást is elnyert az önkormányzat. Mint azt a városvezető lapunk kérdésére elmondta, lehetőség szerint tölgyekkel szeretnék folytatni a fásítást, különösen, mert a választott fafaj őshonos az érintett területeken.

A képviselő-testület egy rekreációs központtal kapcsolatos feladatokról is határozott, amelynek tervezését is a megyei önkormányzattal közösen valósítják majd meg. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, a centrumban fizioterápiás és reumatológiai kezelések lennének elérhetők, segítené mindezt, illetve a rekreációt egy gyógymedence is, valamint szaunát szintén kialakítanának a 400 négyzetméteres létesítményben. A beruházást a Kálmán fürdőhöz kapcsolódó, de attól különálló úttörőház területén valósítanák meg. Hétfői ülésén a testület a tervezéshez szükséges ­városi önerő biztosításáról döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában