Világ Gyalogló Nap

2021.12.11. 15:06

Pénzjutalmat is kaptak a túrázó óvodások Mezőkovácsházán

Cs.I.

A Magyar Szabadidősport Szövetség felhívására hetedik alkalommal szervezték meg a városban a Világ Gyalogló Nap elnevezésű programot még az ősszel. Az eseményen nagyon sokan részt vettek, majd érkezett a jó hír: a Négy Évszak Óvoda a tanintézmények-óvoda kategóriában első helyezést ért el. A dicsőséggel 30 ezer forint értékű sportszerutalványt és 32 darab pólót is kaptak ajándékba. Az idei év mottója így szólt: a 35 éves város – Mezőkovácsháza a városiasodás útján.

A sétát megelőző napokban közösen tervezgették a gyermekekkel a gyalogtúra útvonalát. Ismerkedtek a séta során érintett épületekkel. Beszélgettek arról, milyen volt az élet régen, amikor az ő dédszüleik, nagyszüleik még fiatalok voltak, és mit is jelentett a falusi élet. A túra során pedig olyan épületeket is érintettek, amelyek nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a település 35 évvel ezelőtt megkaphatta a városi rangot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában