Galériával

2021.12.05. 19:55

Lovakkal érkezett a Mikulás Fényesre

Békés megye számos településén tartottak Mikulás-ünnepségeket, különleges Mikulás-napi programot a hétvégén, elsősorban vasárnap. Békéscsabán lovasokkal is találkozhattak a gyerekek, amivel nagy meglepetést és örömet szereztek a legkisebbek számára.

Papp Gábor

20211205 Békéscsaba Nógrádi Csilla mikulás akciója d. Csercsa Sándor a Mikulás Andó Pálné Jutka néni a Mikulásanyó Tóth Laura a főkrampusz Nógrádi Csilla Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A Békéscsabai Fényesi Tanyák Lovas Baráti Köre vasárnap dupla feladatot vállalt. Nógrádi Csilla, a kis csapat vezetője hírportálunknak elmondta, délelőtt besegítettek, részt vettek a fényesi mikulásozáson, majd délután a fényesi tanyákat járták végig. Természetesen, ahogy azt az érdeklődők korábban megszokhatták, a baráti kör tagjai ezúttal is az alkalomhoz illően díszített lovas kocsival és jelmezekben vágtak neki a vasárnapi kalandnak. A különleges szekéren ott volt id. Csercsa Sándor, aki a Mikulás ruháját öltötte magára, míg Andó Pálné, a Mikulásanyó, Tóth Laura, a főkrampusz szerepét vállalta magára. A kocsit Csilla hajtotta és lova, Tardis húzta. Uhrin Ágnes pedig Peet nyergében vett részt a programon. Természetesen ők is az ünnepnek megfelelő öltözéket viseltek.

Nógrádi Csilla hírportálunknak elmondta, a fényesi tanyákon tizenkét kisgyerekhez látogattak el, de egyébként is igyekeztek a városrészen élők arcára egy kis mosolyt csalni a szürke, esős hétvégi napon. A gyerekeknek a kedvesség és a jó kedv mellett kis csomagocskával is készültek a lovas barátok, amiben plüssállatok, cukorka és gyümölcs is megtalálható volt. A kocsiról közben kellemes karácsonyi, illetve Mikulás-dalok szóltak, ami csak fokozta a hangulatot.

Eközben lovas polgárőrökkel is találkozhattak az érdeklődők a Lencsési lakótelepen és a környező területeken, a fényesi részeken. Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának tagjai, Pécsi Krisztina megyei koordinátor, Liker Zsanett Sára és Laurinyecz Krisztina a szintén lovas polgárőr, Komlósi Ferenc segítségével, illetve Bátori Dorinával kiegészülve csempésztek a Mikuláshoz illő hangulatot a vasárnapba.

– Ilyenkor egy kis vidámságot igyekszünk elvinni a gyerekekhez, a családokhoz és persze mindenkihez – mondta el hírportálunknak a lovas tagozat megyei koordinátora. Mint kiemelte, ezek a találkozások az említettek mellett azért is fontosak, mert egyrészt népszerűsítik a polgárőrséget, másrészt megismertetik a lovakat a legkisebbekkel és az érdeklődőkkel. Nagyon fontos, hogy a gyerekek ne tartsanak se ezektől az állatoktól, se az egyenruhától.

Pécsi Krisztina elárulta, hogy a későbbiekben szeretnék bővíteni az általuk bejárt területet,

a jövőben Tarhoson, Békésen és Gyulán is terveznek hasonló programot.

A csapat ellátogatott például a Barackos közbe, ahol nagy meglepetést szereztek a másfél éves Kotroczó Zamirának. Édesapja, Kotroczó Róbert hírportálunknak elmondta, kislányuk nagyon szereti a lovakat, így egészen különleges pillanatokat élhetett át, amikor egy kis édességgel lepték meg vasárnap a polgárőrök.

Pécsi Krisztináék

hétfőn délután Dobozon hintóval viszik a Mikulást körül a településen,

a menetet pedig lovak is kísérik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában