Pályázat

2021.12.15. 21:00

Kívül és belül is korszerű a végegyházi iskola

Megvalósult a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola épületének az energetikai korszerűsítése. Az önkormányzat pályázott és nyert 92,71 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című projekttel.

Cs. I.

Vajda Norbert polgármester elmondta, a 100 százalék intenzitású, vissza nem térítendő támogatásnak az volt a célja, hogy az épület racionálisabb energiagazdálkodásával, a fejlesztéssel csökkenjen a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása. A korszerűsítés előtt az épület energetikai minőség szerinti besorolása kiemelkedően rossz volt. A fejlesztés eredményeképpen korszerű energetikai besorolással rendelkezik az intézmény. A fenntarthatóbb működtetés érdekében megvalósult a külső oldali hőszigetelés, a padlásfödém, a padlószerkezet hőszigetelése. Telepítettek napelemes rendszert, korszerűsítették a világítást, a fűtést. Megoldották az akadálymentesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában