Indulás

2021.12.28. 13:11

Kinyit a családbarát méhkeréki bölcsőde

Január 3-án, hétfőn nyit a két csoportszobás, tizennégy gyermeket fogadni képes családbarát bölcsőde Méhkeréken, miután beszerezték az induláshoz szükséges engedélyeket – ismertette Tát Margit polgármester.

Licska Balázs

Tát Margit polgármester sorolta, hogy milyen munkálatok folytak az elmúlt hónapokban /Fotó: L. B./

Egy újabb szolgáltatás válik elérhetővé a bölcsődével a településen, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden méhkerékinek helyben biztosítanak fontos ellátásokat – hangsúlyozta Tát Margit polgármester. Emlékeztetett, a beruházásra, ami nagy vágya volt a helyieknek, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert több mint 100 millió forintot az önkormányzat. 

Sorolta, hogy a fejlesztés során a meglévő óvodaépület használaton kívüli részeit újították fel és alakították át, továbbá újabb helyiségekkel is bővült a létesítmény. 

Mutatta, hogy épült egy fedett, nyitott filagória, két, egyenként 33 négyzetméteres foglalkoztatószobát alakítottak ki átadóval, öltöztetővel, mosdóval és fürdetővel. Emellett a szükséges kiszolgálóhelyiségeket is létrehozták. Fontos, hogy a bölcsőde az óvodától független bejáratot és udvari részt kapott. Elmondta, hogy nemrég nyílt napot tartottak, amelyre meghívták a három év alatti gyermekeket és szüleiket, akik minden kérdésre választ kaphattak és akiknek bemutatták az intézményt. Tizennégy kicsit írattak be. 

A folyamatos beszoktatás miatt mind a két csoportszobában január 3-án négy-négy gyermekkel indul a bölcsőde, de január 31-ére mind a tizennégy járni fog. Hozzátette: az igények, a jelzések alapján nem kizárt, hogy szükség lesz az intézmény bővítésére is. Hozzátette: a bölcsőde a román nemzetiségi gondozási központ telephelyeként, önálló szakmai vezetővel működik majd. 

Ez lesz az első és egyetlen olyan bölcsőde az országban, amely román nemzetiségi nevelést, gondozást biztosít. 

Kiemelte, hogy a román nyelvet a gyerekek viszik tovább az óvodába, majd az általános iskolába, ami azért lényeges, mert leginkább a köznevelési, -oktatási intézményekben találkozhatnak a hagyományokkal a fiatalok.

Öt munkahely

A legszebb és legmodernebb berendezésekkel, eszközökkel szerelték fel a bölcsődét – mutatta Tát Margit polgármester a helyszínen a bútorokat, a tárolókat, a játékokat. Hangsúlyozta: így minden lehetőség adott, hogy színvonalas szolgáltatást nyújtsanak a szakemberek a bölcsődében. Kiemelte azt is: a beruházással öt munkahelyet teremtettek, ami óriási eredmény egy kétezer lelkes településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában