Önkéntesek

2021.12.22. 11:19

Kétezer csokival segítettek a békésiek

Több, mint kétezer tábla csokoládé gyűlt össze a Békési Fiatalokért Egyesület Madzagos csokigyűjtés elnevezésű ünnepi akciójának eredményeként – jelentették be a szervezők szerda délelőtti sajtótájékoztatójukon.

P. G.

Kovács Ildikó, Serfecz Dávid elnök, Kenyeres-Zsebics Emőke alelnök és Budás-Budai Tünde alelnök mutatták be a csokigyűjtés eredményeit /Fotó: Bencsik Ádám/

Kovács Ildikó, az egyik főszervező elmondta, a gyűjtés másfél hónappal ezelőtt kezdődött el, amelyhez több mint húsz szervezet és rengeteg magánszemély csatlakozott. Mint megtudtuk, a város több pontján, elsősorban boltoknál és különböző intézményeknél helyeztek el gyűjtődobozokat. Kovács Ildikó kitért arra, hogy 550 darab csokoládét korábban átadtak a szociális szolgáltató központnak, amelyek kiosztásáról az intézmény már gondoskodott. A következő napokban, karácsony előtt több civil, szociális és egészségügyi szervezethez, illetve az egyházakhoz juttatják el az adományokat, valamint a békéscsabai kórház gyerekosztályára is vittek belőle szerdán. Az egyesület tagjai önkéntesen dolgoznak ebben a munkában is, és jövőre tervezik, hogy még több gyűjtőponttal ismét megvalósítják az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában