Szelektív gyűjtés

2021.12.29. 16:41

Használt zsiradék kerül az edénybe Orosházán

Neked használt, nekünk fontos – ezzel a szlogennel gyűjtik az elhasznált étolajat és zsiradékot az Eötvös József Katolikus Óvoda gyűjtőedényzetébe, az intézmény gazdasági udvarán.

Cs. I.

Illusztráció: Huszár Márk/MW

Fotó: Huszár Márk

Az ünnepek idején az óvoda zárva van, de a kerítés mellé helyezték a gyűjtőt, abba beleteheti bárki a zárt műanyag edényben lévő hulladékot. Az intézmény dolgozói környezettudatos szemlélettel szoktatják, tanítják a kicsiket is, miként lehet védeni a természetet. Az óvodában is szelektív a hulladékgyűjtés. A Biotrans Kft. fizet az elszállított hulladékért, a Napsugár a Jövő Gyermekeiért Alapítvány pedig ezáltal gyarapodik.

A konyhai használt sütőolajtól és sütőzsiradéktól máshol is megszabadulhatnak az orosháziak: gyűjtőedényeket helyezett ki az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. két helyszínen is – a piactéren és a Vásárhelyi úton (a hulladékátvevő telephelyen). Ezek az edények megteremtik a lehetőséget a környezettudatosabb háztartás működtetéséhez, de egyéb előnnyel is járnak.

– Cégünk csatlakozott a Biotrans Kft. által szervezett CseppetSem! programhoz. Az a célja, hogy könnyen elérhetővé tegye a lakosság számára a súlyosan szennyező anyagok szelektív gyűjtését – ismertette Benkő Ferenc. A társaság vezérigazgatója hozzátette, kiemelten fontos a használt sütőolaj szelektív gyűjtése, hiszen egyetlen liter csatornába öntött használt olaj akár százezer liter élővizet is képes beszennyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában