Beruházás

2021.12.22. 13:51

Felvarrják a berényi piaccsarnok ráncait

Százhatvannégymillió forintos állami támogatás segítségével újulhat meg a mezőberényi piac a közeljövőben. A város központjában található csarnok több mint negyven évvel ezelőtt épült, így nagyon ráfér egy komolyabb „ráncfelvarrás”.

P. G.

Siklósi István és Dankó Béla a helyszínen egyeztetett a fejlesztésről. Mindketten megállapították, időszerű a felújítás /Fotó: Jenei Péter/

A kormány 164 millió forintot biztosít a mezőberényi piac felújítására a helyi önkormányzat számára – tájékoztatott a leendő fejlesztés hátteréről Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő elmondta, a támogatásról szóló kormányhatározat már megjelent a Magyar Közlönyben. Kitért arra, hogy a piaccsarnok korszerűsítésének kérdéséről augusztus végén egyeztettek Siklósi Istvánnal, Mezőberény polgármesterével, mostanra pedig eldőlt, hogy a kormányzati támogatásnak köszönhetően megvalósulhat a több mint negyvenéves csarnok várva várt rekonstrukciója.

Siklósi István megerősítette, hogy az 1980 előtt épült piaccsarnokra igazán ráfér egy komolyabb „ráncfelvarrás”. Mint kifejtette, a beruházás során több munkálatot is terveznek. Ezek szerint felújítanák, átalakítanák a teljes elektromos rendszert, korszerűsítenék a világítást, illetve hangosítási rendszert ugyancsak kialakítanának. A vizesblokkot is felújítanák. Önműködő bejárati ajtókat építenének be, és cserélnék a nyílászárókat a homlokzati falakon. Az épület elavult, így közel 300 négyzetméternyi ablakfelület cseréjére, vasszerkezeti elemeinek felújítására van szükség. Álmennyezet kialakítása és lábazati szigetelés ugyancsak szerepel a tervek között. Napelemes rendszert építenének ki, emellett kifestenék az acélszerkezeteket és a falfelületeket­. A belsőépítészeti munkák során az új piaccsarnok belső felülete dizájnelemekkel fog megújulni. A polgármester elmondta, hogy pontosan mit valósíthatnak meg az említett elképzelésekből, a támogató okiratból derül majd ki.

A legjobb körülményeket teremtik

Siklósi István hírportálunknak elmondta, több szempontból is fontos a piaccsarnok, illetve a helyi agora megújítása. – Egyrészt nagyon lényeges, hogy a legjobb körülményeket biztosítsuk a helyi termelőknek, illetve az árusoknak, Biztos vagyok benne, a rekonstrukció kedvező változásokat hozhat ezen a téren – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, a piac központi része a városnak, éppen ezért abban is gondolkodnak, hogy egy hamisítatlan közösségi tér alakuljon ott ki. A támogatás ehhez is alapokat nyújt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában