Beruházás

2021.12.30. 11:37

Elkészült az extrém sportpálya Békéscsabán

Elkészült a MÁV-sporttelepen az extrém sportpálya, és ahogy azt korábban ígérték, még ebben az évben – írta Szarvas Péter polgármester a Facebook oldalán.

L. B.

Szarvas Péter polgármester és dr. Szigeti Béla, az ifjúsági és sportbizottság elnöke a minap járt a MÁV-sporttelepen /Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldal/

Elmondta: mivel a helyszín jelentős felújítást igényelt azért, hogy a fiatalok megfelelő környezetben és biztonságosan sportolhassanak, az önkormányzat pályázatot nyújtott be egy országos program keretében. A város 15 millió forintot nyert el, amit további 15 millió forinttal egészített ki saját forrásból. Új pályaelemeket szereztek be, rendezték a környezetet, felújították a korábbi aszfaltpályát – sorolta, hogy miket valósítottak meg a 30 millió forintos beruházás részeként.

Kiemelte: a fejlesztés kapcsán egyeztettek a helyi extrémsport egyesülettel, a fiatalokkal. Hozzátette: a vagyonkezelő zrt. üzemelteti majd a létesítményt, és a cég feladata lesz a további fejlesztés is, amelynek során padok, kerékpártámaszok, kukák kerülhetnek a területre. Ahogy az időjárási körülmények engedik és megfelelők lesznek a biztonságos sportoláshoz, úgy a pályát birtokba is vehetik az extrém sport kedvelői, a bringások, görkorcsolyások és -deszkások, rolleresek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában