Fejlesztés

2021.12.09. 18:04

Elkerülőút és bicikliút is épült Okányban

Elkerülő utat, bicikliutat, parkolókat építettek annak a fejlesztésnek a keretében, amelyet csütörtökön adtak át ünnepélyes keretek között Okányban, a piactér környékén. A beruházásra csaknem 400 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként.

Licska Balázs

Dr. Kovács József és Szívós László beszélt a fejlesztésről

– A beruházás növelte Okányban a közlekedés biztonságát – erről beszélt dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Hiszen bicikliutat, kerékpárforgalmi létesítményt alakítottak ki a legforgalmasabb szakaszokon, így a Hunyadi, a Kossuth és a Vasút utcákban. Hangsúlyozta, a településen sokan közlekednek kerékpárral, mind a gyermekek, mind az idősek körében. Az elkerülő út tehermentesítőnek nevezhető, hiszen tehermentesíti a belterületi szakaszokat, azoknak, akik Sarkadkeresztúr és Vésztő között közlekednek, nem kell a falu központi részén áthaladniuk.

A projekt kapcsán a szemléletet is formálták, és dr. Kovács József ugyancsak kiemelte, hogy fontos a kicsiket megtanítani a legfontosabb közlekedési szabályokra. A gyerekeknek rajzversenyt hirdettek, és a legjobb alkotásokat csütörtökön jutalmazták egy ünnepség keretében: az óvodások közül a Vakond csoport két futóbiciklivel, az alsó tagozatosoknál Tóth-Zarubay Boldizsár, a felsősöknél pedig Zsóri Jázmin Fruzsina egy-egy kerékpárral gazdagodott, mellettük többen kaptak rollert és gördeszkát.

Okány fejlődő pályára állt az elmúlt időszakban, egyre élhetőbbé válik, és újabb beruházások várhatók – emelte ki az országgyűlési képviselő. Szólt arról is, hogy a település és az egyházmegye egy római katolikus templom építésén gondolkodik.

– Mert a település nagyot álmodni – húzta alá Szívós László polgármester a 400 millió forintos beruházás kapcsán. Elmondta: immár csak a forgalomba helyezés van hátra. Sorolta: 485 méteren 5,5 méter széles elkerülő épült a Vasút utca és a kisnyéki út között. A Hunyadi, a Kossuth és a Vasút utcákban összesen 1417 méteren építettek bicikliutat vagy festettek fel kerékpársávot. A községháza mellett 23 férőhelyes parkoló készült, a posta mellett öt megállóhelyet létesítettek, és fontos, hogy a Kossuth utcában is megtarthatták, felújíthatták az intézményeket kiszolgáló parkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában