Útátadó

2021.12.16. 18:17

Díjaztak és búcsúztak is a szarvasi testületin

Az idei utolsó képviselő-testületi ülést tartották meg csütörtökön Szarvason. Az eseményt a Virágos utca útátadója előzte meg, illetve átadtak néhány oklevelet is, mielőtt a napirendi pontokra tértek.

V. E.

Raj Pálné, a Barátság Nyugdíjas Egyesület visszavonuló elnöke és Babák Mihály polgármester

A Virágos utcánál találkoztak csütörtökön a szarvasi képviselő-testület tagjai, hogy átadjanak 320 méternyi felújított útszakaszt. Az összesen 1200 négyzetméteres útburkolat a lakosság és az önkormányzat összefogásának eredményeképp készülhetett el, közel 10 és fél millió forintból. Ebből több, mint 2 millió 600 ezer forint volt az önerő, és közel 8 millió forint az önkormányzati támogatás.

Az átadó után a Lengyel-palotában gyűlt össze a testület, ám a tanácskozás előtt még volt néhány nemes feladatuk. Ezek közül elsőként egy kitüntetést vettek át, mégpedig a Virágos Magyarországért verseny Arany Rózsa díját. Ez utóbbit Burszki Darinka, Baja főkertésze és a verseny bíráló bizottságának tagja hozta el Szarvasra. Elmondta, idén is a Magyar Turisztikai Ügynökség hirdette meg a környezetszépítő megmérettetést. Nagy öröm számára, hogy személyesen zsűrizhette nyáron a történelmi Magyarország földrajzi középpontján fekvő települést, most pedig újra eljöhetett ezt a szép szakmai a díjat átadni. Utóbbihoz gratulált, és megjegyezte, Szarvas egy folyamatosan fejlődő, magas színvonalon karbantartott, és gondos kezek által mindig megújuló város. Babák Mihály polgármester hangsúlyozta, a díjazás főkertészük, Parczen Benedek érdeme is, és büszkék rá, hogy mások is szépnek tartják a településüket.

A következő kitüntetés az EMMI Pro Vita díja volt, amit Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Területi Szervezetének igazgatója adott át Mátyás Jánosnak. A polgármester ekkor elárulta, két hete ő maga is részt vett Budapesten a Vöröskereszt évforduló rendezvényén, ahol olyan szarvasiakat és Békés megyeieket tüntettek ki, akikre nagyon büszkék. Tóthné Sovány Gyöngyi elmondta, a Babák Mihály által említett eseményen kitüntették többek között a Cervinus Teátrumot is a sok éves támogatásáért, a Pro Vita díjas viszont nem tudott ott lenni személyesen, ezért most adják át neki az oklevelét. Kifejtette ezt az elismerést, annak a megyénként egy állampolgárnak adják át, aki a legtöbbször segített vérével. Békésből ezúttal Mátyás János érdemelte ki, aki idén 133-szoros véradó volt. A következő ünnepelt Raj Pálné, a Barátság Nyugdíjas Egyesület visszavonuló elnöke volt, aki Szarvas Város Oklevelét kapta Babák Mihálytól és dr. Melis János címzetes főjegyzőtől. A polgármester elmondta róla, egykor kollégájuk volt, és tőlük ment át az egyesülethez, ahol tapasztalatát és jó tehetségét kamatoztatta. Most pedig onnan is nyugdíjba vonul, aminek kapcsán megköszönték több évtizedes munkáját. Hiszen neki is köszönhető, hogy az a szarvasi, aki idős lesz, nem lesz feltétlenül magányos is, mert számíthat a közösség segítségére, társaságára. Tehát Szarvason idősnek sem rossz lenni, még akkor sem, ha a gyermekek és unokák távol élnek.

Bemutatkozott az új szarvasi rendőrkapitány is

Végül Oltyán Sándor rendőrezredes kapott oklevelet a címzetes főjegyzőtől és a polgármestertől. Babák Mihály a rendőrkapitányról elmondta, a szarvason eltöltött ideje egy valódi szolgálat volt, amiért megbecsülést érdemel a várostól. Oltyán Sándor kifejtette, 19 évet és egy hónapot töltött szolgálatban a településen, ami alatt voltak nehezebb és szebb időszakok is. Dolgozott együtt négy képviselő testülettel, két jegyzővel, illetve végig egy polgármesterrel. Mindannyiuknak megköszönte a munkájához nyújtott segítséget, illetve azt, hogy az együttműködésük sikeres volt, és mindig a lakosság jött ki győztesen. Majd bemutatkozott Oltyán Sándor utódja, Molnár Sándor c. r. alezredes, megbízott kapitányságvezető, akivel együtt jelen volt az eseményen dr. Bencsik Ferenc r. őrnagy, megbízott rendészeti osztályvezető és Paraizs Tamás r. alezredes, gyomaendrődi őrparancsnok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában