Szent Ágota

2021.12.15. 19:45

Ajándékkal lepték meg a gyulai időseket a lakásotthonos fiatalok

Összesen negyven, mézeskalácsot, kis angyalkát és kedves karácsonyi üzenetet tartalmazó ajándékot készítettek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyulai lakásotthonaiban élő gyermek és fiatalok a helyi időseknek a napokban. Az ünnepi meglepetéseket szerdán délután adták át a Temesvári úti idősek klubja képviselőjének.

P. G.

A helyi idősek szívesen fogadták az ajándékokat /Fotó: Imre György/

A gyulai lakásotthonban élő fiatalok mindenképpen szerették volna a közelgő ünnepek alkalmából megajándékozni a helyi időseket – nyilatkozta hírportálunknak Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Békés megyei területi igazgatója. A szakember elárulta, eredetileg úgy tervezték, hogy kis műsorral is kedveskednek a nyugdíjasoknak, de a járványhelyzet miatt erre nem nyílt lehetőség. Éppen ezért még inkább az ajándékok kerültek fókuszba. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató három gyulai lakásotthonában élő közel harminc gyermek és fiatal készített mézeskalácsot, kis angyalkát és kedves üzenetet tartalmazó üdvözlőkártyát az idősek számára.

A negyven csomagot szerdán délután adta át a gyermekek nevében Szurovecz Renáta az Orsovai utcai lakásotthonban Popáné Portörő Erzsébetnek, a Temesvári úti idősek klubja telephelyvezető-helyettesének, illetve gondozónőjének. Renáta volt a legaktívabb az ötlet megvalósításában, ezért is esett rá a választás. A tervezett, de a már említett okok miatt elhalasztott meglepetés műsorból Nyárfádi Jázmin egy Weöres Sándor verset adott elő. Jázmin elmondta, a társaival közösen a képeslapok megírásában vettek részt.

– Örülök, hogy bekapcsolódhattam a programba, és a kis meglepetésekkel talán szebbé tehetjük idősek ünnepét – fogalmazott kérdésünkre. Mint elárulta, a szerda délutáni átadáson Weöres Sándor Szép a fenyő című versét szavalta el. Ennek kapcsán kiemelte, szívesen foglalkozik versekkel és vesz részt azokkal kapcsolatos rendezvényeken. Popáné Portörő Erzsébet elmondta, meglepetéssel, egyben jóleső érzéssel fogadták a gyerekek és fiatalok megkeresését, amelyet nagyon kedves gesztusnak tartanak.

Az idősek örültek, és azt vettem észre, hogy a fiatalságukat is felidézte a program. Egyébként majd ők is szeretnék viszonozni a kedvességet. Azért is nagyon szép a kezdeményezés, mert a nyugdíjasaink közül többeknek nincs hozzátartozójuk vagy esetleg távol élnek a szeretteik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában