Kiállítás

2021.12.08. 12:03

A pillanat varázsát láthatják Békésen

A pillanat varázsa címmel nyílt kiállítás a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, kedden délután.

P. G.

A gyermek és felnőtt képzőművészeti szakkör alkotásait bemutató kiállítás január 31-ig tekinthető meg a kulturális központban /Fotó: Bencsik Ádám/

A tárlat Diószegi Eszter grafikusművész gyermek és felnőtt képzőművészeti szakkörének alkotásait mutatja be. Megnyitó beszédében Szegfű Katalin újságíró elsőként Diószegi Eszter pályájáról szólt. Egyebek mellett kiemelte, hogy az alkotó korábban első helyet ért el a grafikai biennálén, illetve 2003-ban elkészítette a Pinokkió című mesekönyv illusztrációját.

 

Elmondta, a hét fővel működő gyermekszakkör alapjait olyan gyerekek adják, akik Eszter nyári élmény alkotótáboraiban már megismerhették munkamódszerét, amely azon alapszik, hogy szabad kezet ad a gyerekeknek, finoman irányítja őket, inspirációt ad, széles technikai palettát nyújt, és a szeretet erejével nevel.

A hétfős felnőtt szakkör a résztvevők kívánságára alakult meg. Kinek a gyermekkori vágya megvalósulása az alkotás, kinek egy korábbi rajziskola folytatása, de a legtöbbeknek kikapcsolódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában