Kezdeményezés

2021.12.27. 19:29

A Hetedhét Játékváros ismét megnyitja kapuit Gyulán

Számos kérdésben határozott legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület.

P. G.

A népszerű nyári tábor támogatásáról is döntött a grémium. Középen dr. Görgényi Ernő polgármester /Fotó: Imre György/

A grémium döntött egyebek mellett a jövő évi munkatervéről. A szokásoknak megfelelően a rendes testületi üléseket az adott hónap utolsó csütörtökjén tartják, július 1-je és augusztus 31-e között azonban nem terveznek rendes ülést, ugyanakkor, ha szükséges, rendkívüli ülés összehívására lehetőség nyílik. A tervezetben szerepel egy március 15-i ünnepi testületi ülés, valamint egy közmeghallgatás is. A testület határozott a gyulai Hetedhét Játékváros jövő évi megrendezésének támogatásáról is. A ditzingeni mintára évről évre megszervezett, kétszer öt napon át tartó nyári tábor nagyon népszerű és sikeres. A „település” műhelyekből áll, ahol a gyermekek játékosan munkát „vállalhatnak”, emellett szervezhetik saját életüket, önigazgatásukat, elöljárókat választhatnak. Erre is utal a játékváros elnevezés. A „Lila” iskolában tartott program mindig valamilyen tematikára épül. A 2022-ben tizennegyedik alkalommal életre hívott Hetedhét Játékváros a mítoszok világának témakörét járja majd körül. A programot ezúttal is a Mi egy Másért Egyesület szervezi és koordinálja. A július 11-e és 22-e közötti táborban a szervezők 245 gyermekre számítanak, a térítési díj 56 ezer forint fejenként. 

A 245 fiatalból tizenöt hátrányos helyzetű gyermek számára 50 százalékos kedvezményt biztosítanak, így nekik 28 ezer forintba kerül a térítési díj. A tervek szerint negyven műhelyt működtetnek majd harmincegy műhelyvezetővel, és negyvenegy diáksegítő, illetve karbantartó, takarító, ebédosztó is hozzájárul majd a tábor sikeréhez. Az eseményhez most is szükség van az önkormányzat támogatására, amely 5 millió 371 ezer forintot biztosít a célra, a játékváros teljes költségvetése több mint 20 millió ­forint. A további összegeket pályázati és egyéb támogatásokból, valamint a befizetett összegekből fedezik. Amennyiben­ a járványhelyzet lehetővé ­teszi, akkor a németországi testvérvárosból, Ditzingenből is fogadnak majd vendégeket a játékvárosban, akik egy-egy műhely irányítását is ellátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában