pályázat

2021.11.18. 15:02

Rangos elismerésben részesült a szarvasi óvoda

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális és köznevelési ágazatainak együttműködése eredményeként jelent meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázat felhívása. 31 nyertes pályázó között Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje is elnyerte a címet és az azzal járó másfél millió forint támogatást.

N. T.

– A Kincses Kultúróvoda 2021 cím ünnepélyes díjátadó ünnepségére szerdán került sor Szentendre Városi Óvodák Egres úti Tagóvodájában. Az elismerést intézményvezetőnk, Czikkelyné Fodor Tünde vehette át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól – tájékoztatott Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje.

Mint megtudtuk, az óvodába jellemzően szegény családból, hátrányos-, halmozottan hátrányos helyzetű családból kerülnek be a gyermekek és mindemellett jellemző a roma származású gyermekek magasabb létszáma is.

/Fotók: Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje/

Alapvető feladatuk többek között a gyermekek közösségbe történő beilleszkedésének segítése, a magyar kultúra különböző részeinek megismertetése. Tanulási folyamataik segítését szem előtt tartva nagy hangsúlyt fektetnek tanulási készségeik, képességeik fejlesztésére is.

Az intézmény három éven keresztül viselheti a címet, illetve a dolgozók egy dísztáblát is elhelyezhettek az intézmény épületén.

– Az elnyert másfél millió forint támogatás révén lehetőséget kaptunk egy komplex kulturális programcsomag kidolgozására és megvalósítására is a 2021–2022-es nevelési évben – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában