békéscsaba

2021.11.24. 17:00

Motiváló kurzuson harsonázott

Szakmai kurzust tartott nemrég dr. Gyivicsán György harsonaművész a Bartók Béla szakgimnázium tanulóinak.

N . Sz.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fúvós tanszékén tanító, tótkomlósi zeneművész elmondta, főként hangképzéssel, az alapok gyakorlásával és egyéni tanórákkal töltötték a közös időt, amelyhez Vörös József, a szegedi egyetem harsonatanára, a Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin harsonaművésze is hozzátette szakmai tudását. – A cél, hogy a fiatalok egyre magasabb szintre jussanak el, motiváltak legyenek – mondta el dr. Gyivicsán György, hozzátéve, a zenei pálya sosem monoton. A tanárok tudják, minden növendék más és más, a zenekari fellépések pedig rengeteg utazással, élménnyel járnak, ami a művészeket széles látókörűvé teszi.

A tótkomlósi harsonaművész együttesével, a Szeged Trombone Ensemble formációval adott koncerttel zárta le a kurzust /Fotó: BMH/

Kiemelte, ha a fiatalok végül nem a zenei pályát választják, akkor is hasznukra válik hangszeres tudás, mert a zene olyan agyi területet aktivizál, amit semmi más, ez pedig az élet más területein is kamatoztatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában