gazdaság

2021.11.23. 21:00

Jól haladnak a munkálatokkal Vésztőn

Zajlik a munka a Monostor étteremnél, ahol központi konyhát alakítanak ki belügyminisztériumi támogatásból – hangzott el a vésztői képviselő-testület minap tartott ülésén.

L. B.

Kis Bettina műszaki csoportvezető elmondta, a bontáson túl van a kivitelező. Immár meg is rendelték a nagy gépeket, hogy azok miatt ne legyen csúszás. A munkálatokat február végéig befejeznék, várhatóan nem lesz ok a késedelemre. Jelezte: korábban döntött arról a grémium, hogy a többletkiadásokat önerőből fedezik.

Most lehetőség nyílt arra, hogy plusztámogatást kérjenek a pluszköltségek miatt, amit az építőipari árak emelkedése okoz; 18,7 millió forintot igényeltek.

Karakas Anikó polgármester elmondta: a pályázatban hat szakember foglalkoztatását vállalták, de vélhetően több munkatársra lesz szükség, főleg, ha szeretnék, hogy hétvégén is legyenek rendezvények. Úgy véli, nyolc alkalmazottal biztosítható a minőségi működés, de a valós helyzetet csak beindulás után lehet látni. Kiemelte: nemcsak azt kell nézni, hány vésztőinek adhatnak ezzel munkát, hanem, hogy közvetve hozzájárul a kezdeményezés a gazdaság élénkítéséhez.

Ezek is érdekelhetik