Békéscsaba

2021.11.30. 13:32

Jaminában is mérik a levegőminőséget

A levegő minőségét méri az a konténerben lévő állomás, amit hétfőn Jaminában, a rendelőintézet udvarán telepítettek, majd helyeztek üzembe az úgynevezett Life projekt részeként, amelyben több város mellett Békéscsaba is részt vesz az önkormányzat és a városfejlesztési cég révén.

L. B.

A berendezés méri a nitrogén-oxidokat, a kén-dioxidot, a szén-monoxidot, az ózont, valamint a szálló port, illetve emellett meteorológiai adatokat ugyancsak szolgáltat. A tervek szerint a napokban el is kezdi gyűjteni és rögzíteni az ezekkel kapcsolatos adatokat – ismertette Vass Csaba, a városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezető-helyettese.

A szerző felvétele

Elmondta, hogy most egy egy hónapos próbaüzem következik, így a berendezést hivatalosan várhatóan jövő év elején helyezik üzembe, ekkor csatlakozhat az országos légszennyezettségi mérőhálózathoz is. A berendezést a vonatkozó kormányrendelet értelmében a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal üzemelteti majd.

Kiemelte: az adatok birtokában pontos és naprakész információkat kaphatnak a békéscsabai levegő minőségéről, illetve könnyebben, gyorsabban és előre tervezhetik az esetlegesen szükséges beavatkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában