Országgyűlési választások

2021.11.10. 14:51

Eke Györgyöt indítja az ISZOMM Orosházán

Bemutatták szerdán Orosházán a 4-es számú választókerületben az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) országgyűlési képviselőjelöltjét, Eke Györgyöt.

Beol.hu

Székely Sándor országgyűlési képviselő Orosháza és környéke felvirágoztatása! címmel tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, baloldali pártként az a céljuk, hogy felszámolják a szociális válságot. Az általuk indított aláírásgyűjtést (legyen a minimálbér nettó 250 ezer forint) sikeresnek nevezte. Kiállnak a nyugdíjasokért: legyen 150 ezer forint a legkisebb nyugdíj, a családosoknak pedig járjon 50 ezer forintos családi pótlék. Székely Sándor úgy véli, programjuk végrehajtásának egyik biztosítéka jelöltjük.

Eke György építőipari kisvállalkozó, a családja medgyesbodzási. Politikai tevékenysége korábban a Munkáspárthoz kötötte. Most az ISZOMM-hoz csatlakozva erősíteni, bővíteni igyekszik a helyi baloldali, dolgozói közösségeket a körzet felvirágoztatásáért.

Székely Sándor (balól) mutatta be Eke Györgyöt /Fotó: Beol.hu/

A jelölt elmondta, örülne, ha e térségben élőket jobban megbecsülnék, ha a megélhetés mindenkinek biztosított lenne, ha az emberek boldogulni tudnának és nem lenne elvándorlás. Ez utóbbit érzi a legnagyobb problémának a Viharsarokban, Dél-Békésben.

Legfontosabb célkitűzéseként sorolta a hagyományos ipari, mezőgazdasági és állattenyésztési ágazatok fejlesztését, a helyi – főként háztáji – gazdaságok termékeinek közvetlen piacra juttatását, a lakhatási, munkahelyi és oktatási hiányosságok orvoslását. A munkavégzés időtartamát napi 8 órának tekinti, ami után annyi bért kell kapnia a dolgozónak, hogy tisztességesen megéljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában