madárház

2021.11.15. 11:30

Hosszú évek után újra betöltheti eredeti funkcióját a kétegyházi építmény

Felújították az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kétegyházai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium állattartó telepének madárházát.

N. Sz.

A madárház fontos génmegőrzési szerepet lát el /Beküldött fotó/

Gyarmathy Zsolt György igazgató elmondta, az építmény hosszú évek óta üresen állt, állaga fokozatosan romlott. Idén nyáron a karbantartók a génmegőrzési program keretében bővítették ki és alakították át, ennek köszönhetően újra betöltheti eredeti funkcióját. Az épületet ünnepélyes keretek között Gyarmathy Zsolt György adta át, az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Gulyás Péter, dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester, valamint a gödöllői haszonállat-génmegőrzési intézetből Dr. Hudák Péter, Mátyás Enikő és Mészáros Mihály.

A madárház fontos génmegőrzési szerepet lát el /Beküldött fotó/

A génmegőrzési programról szakmai összefoglalót tartott Biró-Uri Csilla igazgatóhelyettes, valamint Szabó György tangazdaság-vezető, az avatószalagot pedig Dr. Hudák Péter vágta át. A madárháznak immár lakói is vannak, Gödöllőről érkezett őshonos tenyészállatok alkotják a bemutató állományokat. Rézpulykák, parlagi gyöngytyúkok, erdélyi kopasz és kendermagos színváltozatú tyúkok, valamint fogoly színváltozatú magyar tyúkok növekednek és gyarapodnak Kétegyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában