közgyűlési értékelő

2021.11.05. 12:48

A plusz pénz révén több forrás jut zöldítésre

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba), a Fidesz-KDNP-frakció (Hanó Miklós alpolgármester, Opauszki Zoltán tanácsnok) és a Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki városi közgyűlést.

L. B.

Forrás: Archív: Imre György

Szarvas Péter elmondta, több adóbevétel folyik be az előzetesen tervezettnél, várhatóan 566 millió forinttal, ugyanis a vállalkozók többsége erősödött a járvány ellenére. A város rendezettségét növelik, újabb 15 milliót költenek fásításra, erdősítésre. A forró nyarak miatt 25 millióból megkezdik az öntözési rendszer kiépítését, főleg a forgalmas tereken. Emellett 100 milliót fordítanak városüzemeltetési feladatokra. Elmondta: a közmeghallgatáson válaszoltak a helyiek felvetéseire, szó volt bicikliútról, járdáról is.

A Fidesz-KDNP-frakciónál is jelezték, a 100 millió forintot a mindennapi életet segítő fejlesztésekre költik, például járdák, utak kátyúzására. Egyéni kommunális fejlesztésekre is szánnak pénzt, padokat, biciklitárolókat telepíthetnek. Hangsúlyozták: egész Magyarországon növekszik a gazdaság, így Békéscsabán is. A város gazdasága jó állapotban van, a szerkezete is egészséges, több ágazat van jelen, ez tette lehetővé a plusz pénzt és a plusz fejlesztéseket. A javaslatukra 3 millió forintból turizmusfejlesztési stratégia készül.

A Szövetség Békéscsabáért-frakció szerint valóban jól teljesítettek a gazdaság szereplői, de nincs ok túlzott bizakodásra: csökken a város lakosságszáma, a szociális rendszerből többen kiesnek. Fontos, hogy zöld legyen Békéscsaba, de figyelni kell más közterületi elemekre is, a lakossági igények kielégítésére nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Kapcsolódó cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/felmilliard-forinttal-tobb-folyhat-be-a-kasszaba-4475372/[/embed]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában