látópont

2021.11.14. 19:30

A közművelődési, kulturális pálya felé terelik a gyulai fiatalokat

Látópont lett az Erkel Ferenc Művelődési Központ.

P. G.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület által alapított díjat a közelmúltban nyerte el a gyulai közművelődési intézmény. Az elismeréssel a közművelődés jó gyakorlatait bemutató helyszíneket jutalmazzák. A díjat alapító szervezet célja, hogy tudásmegosztás és tapasztalatcsere alakuljon ki a szakmabeliek között, illetve ösztönözze a fiatalokat, hogy a közművelődési, kulturális pályát válasszák.

A gyulai művelődési központ az intézményben tevékenykedő Székely Aladár Fotóklubbal közös munkájával pályázott az elismerésre. Az intézmény és közössége kiállítások, fotótúrák, pályázatok, rendhagyó tanórák megszervezésével azon dolgoznak, hogy a fényképezés művészetét a legnagyobb körben megszerettessék és egy összetartó, tevékeny közösséget építsenek Gyula városában.

A közösség heti rendszerességgel találkozik a művközpont egyik multifunkcionális termében, ilyenkor előadásokkal és oktatással is foglalkoznak. Az összejövetelek mellett a klub és a művelődési központ rengeteg más hasznos programot is rendszeresen megvalósít. A Székely Aladár Fotóklub klasszikus tárlatait időszaki kiállítás egészítette már ki egy parkban, kandeláberekről lelógatott képekkel, de rendeztek már ablaktárlatot és online bemutatót is a járványhelyzet alatt.

A Látópont címet egyelőre közel 50 intézmény kapta meg. Ezek a helyszínek képesek és felkészültek arra, hogy a helyi jó gyakorlataikat, közösségi kezdeményezéseiket úgynevezett látóutak formájában ismertessék meg rendszeresen az érdeklődőkkel. Ezen alkalmakkor új ismereteket, tapasztalatokat tudnak átadni, kapcsolatokat építeni, segíteni a cselekvésen alapuló tudás- és tapasztalatszerzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában