Árvácskák és tulipánok

2021.10.15. 11:18

Virágba borultak Békés megye közterei

Több Békés megyei településen már lezajlottak, illetve jelenleg is tartanak az őszi virágosítási munkálatok. Számos virág, köztük árvácska díszíti a közterületeket, amivel a városok, községek vezetéseinek nem titkolt célja, hogy az őszi, majd a téli borongós időbe egy kis színt és vidámságot is csempésszenek.

Hírlap-összeállítás

Békés frekventált helyein mintegy négyezer árvácskát ültettek el, számítva arra, hogy a színpompás szirmok feldobják a járókelők mindennapjait a hűvös, borongós téli időszakban. A virágosítást Kálmán Tibor (középen) polgármester is pártolja Fotó: Gazsó János

Fotó: Janos Gazso

Békéscsaba forgalmas közterületein a mostani ősszel 27 ezer tő virágot ültetnek ki, a munkálatok elindultak – írta Szarvas Péter polgármester Facebook-oldalán. Emellett összesen háromezer-ötszáz hagymás, színes tulipán és nárcisz kerül az ágyásokba, ládákba, hogy biztosítsák a virágos városképet folyamatosan, egészen a tavaszi hónapokig. Hozzátette, hogy a növények telepítése az időjárás függvényében várhatóan négy hetet vesz igénybe. Október 23-ára a tervek szerint minden virágágyás megújul, és színes virágaival még szebbé, ünnepibbé teszi a várost. Sorolta, miszerint a frissen ültetett nefelejcsek megcsodálhatók lesznek többek között a Szent István téren, a Kossuth téren, a Petőfi ligetben, a Boczkó Dániel téren, a Lencsési úton és a Széchenyi ligetben.

Gyulán tavasszal érik el színpompás alakjukat

Gyulán már megtörtént az őszi virágosítás, összesen 17 ezer 485 árvácskát és kilencezer tulipánhagymát ültettek el – nyilatkozta hírportálunknak Szászné dr. Várkonyi Adrienn. A város főkertésze kifejtette, nem minden ágyást cseréltek, hiszen több helyen is szépek még az egynyári növények. A fürdőváros legfrekventáltabb helyein azonban megtörtént a csere a kö­zelmúltban. Az ágyásokba árvácskák és tulipánok kerültek. A szakember felvetésünkre kiemelte, a virágok jövő tavasszal érik majd el maximális színpompájukat.

Békés frekventált helyein mintegy négyezer árvácskát ültettek el, számítva arra, hogy a színpompás szirmok feldobják a járókelők mindennapjait a hűvös, borongós téli időszakban. A virágosítást Kálmán Tibor (középen) polgármester is pártolja /Fotó: Gazsó János/

Békésen a virágokkal dobják fel a borongós időt

Békésen négyezer árvácskát ültettek el a közelmúltban a városközpontban. Kálmán Tibor polgármester hírportálunknak elmondta, minden évben igyekeznek a virágok segítségével kellemes színekbe öltöztetni a település frekventált részeit, azokat a területeket, ahol a legtöbben megfordulnak.

– Bízunk abban, hogy a hűvös időt, sőt a fagyokat is jól bíró virágok mind a város, mind a lakosság számára vidámságot hoznak a mindennapok színtereibe is – fogalmazott a polgármester. Kálmán Tibor kiemelte, ennek a törekvésnek a megvalósításában minden területen számíthatnak Szokai Lászlóra, a város főkertészére. A virágok elültetését a Békési Kommunális és Szolgáltató (BKSZ) Kft. munkatársai végzik, végezték.

Mezőkovácsházán is díszítették a tereket

Mezőkovácsháza önkormányzata tavasszal és ősszel is virágágyásokkal díszíti a köztereket, de jut a színes szépségekből Refor­mátuskovácsháza központjába is. Az idei évben erre a célra 1,7 millió forintot szánnak. Az önkormányzat faiskolájában 100 gömbjuhar utónevelése zajlik, a felét még idén kiültetik, a többit 2022-ben – tudtuk meg Csepreghy Elemér polgármestertől. Négyszáz kocsányos tölgy, csavart fűz és tiszafa is a zöld felületek gyarapítását szolgálja.

Fűtött fóliában nevelnek virágokat, saját virágpalántával (dália, gazánia, díszkáposzta), összesen háromezer darabbal színesítik az ágyásokat a parkokban. Emellett mintegy hatezer petúniát, büdöskét, muskátlit és árvácskát vásároltak. Nyáron 20 virágtoronyba ültettek ezekből. Jelenleg zajlik a parkokban az árvácskák kiültetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában